03 toukokuuta 2015

m/s Mariella

Yleistä tietoa aluksesta: 


Viking Linen m/s Mariella on yksi itämeren klassikoista. Se oli valmistuessaan maailman suurin matkustaja-autolautta. Liikennöinti alkoi 30 vuotta sitten, toukokuussa 1985. Rautarouvasta on pidetty hyvää huolta ja alus remontoitiin perusteellisesti Landskronan-telakalla Ruotsissa huhtikuussa 2015. Lisää tietoa kaikista uudistuksista löytyy tästä blogista. Mariellasta tuli uudistuksen jälkeen heittämällä suosikkilaivani Helsinki-Tukholma reitillä. Uudistukset ovat olleet onnistuneita ja aluksessa on selkeä yhtenäinen linja. Huhtikuisilla kokeilumatkoilla kaikki ei ollut ihan vielä valmista, mutta palvelu silti ystävällistä ja ruoka erityisen maittavaa.

Historian varrelle on mahtunut paljon tapahtumia, niin iloja kuin suruja. Yksi merkittävä tapahtuma on jäänyt varmasti kaikille mieleen. Estline-varustamon m/s Estonia autolautta upposi itämerellä myrskyisenä yönä 28.9.1994. Ensimmäisenä paikalle apuun riensi Mariella, jonka päällikkönä toimi Jan-Tore Törnroos. Mariella onnistui pelastamaan vedestä omilla pelastuslautoillaan yhteensä 15 ihmistä. Oheisessa videossa Mariellan kapteeni muistelee surullisen yön tapahtumia. https://www.youtube.com/watch?v=prBHBpssBSA

Alus on liikennöinyt muutamia lyhyitä poikkeuksia lukuun ottamatta koko uransa Helsinki-Tukholma linjalla. 

Mariella uusien vauhtiraitojen kera Tukholmassa toukokuussa 2015.
Mariella odottaa lähtöään Tukholmaan joulukuussa 2013.
Talvista maisemaa keulasta

Mariella Tallinnassa kesällä 2014

Mariella ja Viking XPRS Tallinnassa kesällä 2014

Kesäkansi


Uudistuksia keväällä 2015:

Plate Social Dining

Täysin uusi kokemus Itämerellä. Valittavina on joko 5 tai 7 ruotkalajin menu. Valittavina vaihtoehtoina ovat joko liha, kala tai kasvis. Keittömestarit valmistavat herkut avokeittiössä ja koskaan ei voi tietää ennakkoon mitä tänään on listalla. Tuli testattua tämä konsepti heti ensimmäisten joukossa ja hinta-laatusuhteeltaan mielestäni oikein toimiva konsepti.
Ocean Grill

Tämä grilliherkkuihin erikoistunut ravintola on korvannut legendaarisen Ellas-ravintolan. Erinomaisia annoksia ja ehdottomana suosituksena voin vinkata vasikanleikkeen. Yöruoka tarjoillaan nykyisin pöytiin tässä ravintolassa aina pikkutunneille asti. Food Garden

Tähän klassikkoravintolaan ei ole tehty muutoksia, mutta ravintola säilyy silti edelleen omana suosikkinani rauhallisen ympäristönsä vuoksi. Food Garden 


Club Mar

Vanha Fun Club on saanut väistyä ja tilalle on rakennettu uusi, huomatavasti modernimpi Club Mar. Koko sisustus on mennyt uusiksi, lavan taakse on rakkennettu uusi videoseinä ja äänentoisto on uusittu. Yökerhosta on joka puolelta hienosti näkymät merelle. Alkuillasta viihdytään erilaisten visailujen ja bingon parissa, illalla estradille astuvat aluksen party-bändit. Ainakin viikonloppuisin musiikkilinja oli muuttunut aikaisempaa huomattavasti tyylikkäämmäksi ja nuorekkaammaksi ja humpalle ei onneksi ollut enää sijaa. Keskiyöllä tarjolla oli keväällä 2015 "Bright lights, big cities" show.

Bar Musicmeistere

Musicmeister oli saanut kevään 2015 telakoinnilla vain pientä pintaremonttia. Tämä toimii aluksen yhdistettynä Pubina ja Discona. Valitettavasti erikoisoluiden ystävänä joutuu toteamaan, että valikoima on suppeampi kuin samalla linjalla liikennöivällä Gabriellalla. Alkuillasta Musicmaisterissa kuullaan trubaduuria ja lauletaan karaokea, loppuillasta laitetaan kannat kattoon DJ:n johdolla.
Uudistuneita yleisiä tiloja:


Hytit:

Telakoinnin yhteydessä on hytteihin tehty seuraavia uudistuksia:

LXB ja LXR-luksushyttien materiaalit uudistettu. Uudet laadukkaammat patjat, peitot, tyynyt ja pyyhkeet. Kylpyhuoneen pintoja on uusittu.
Kokonaan uusi hyttiluokka B2D kahdelle hengelle. Kaikki materiaalit uudistettu. Muhkea parisänky, jossa laadukkaat peitot, tyynyt, patjat ja lakanat. Erinomainen vaihtoehto, jos ei kaipaa ikkunaa.
Vastaavasti löytyy ikkunallinen uusi hyttiluokka A2D kahdelle hengelle. Sisustus samanlainen kuin yllämainitussa.


Osaan perinteisiin neljän hengen B-luokan hytteihin on lisätty TV:t ja ne on nyt varattavissa nimellä B4T. 

Sviitteihin ei tällä kertaa oltu tehty kuin perusteellisempaa siivoamista
Keulassa olevat lähinnä perheille tarkoitetut A2L-hytit ovat saaneet uudet Comfort-tason vuodevaatteet, mutta suurempaa pintaremonttia ei ole tehty.


Kuvia ennen uudistusta (2010-2014):


Yökerho Fun Club

Fun Clubin baari

Yökerho Fun Club

Yökerho Fun Club

Tina Turner show

Tapas & Wine ravintolan antia. Tilalle on tullut ravintola Plate.

Tapas & Wine
A2L-keulahytti
A2L-keulahytti

LXB-hytti ennen uudistusta

LXB-hytti ennen uudistusta
A4R-hytti
B4-hytti


Disco (tilalle tullut Bar Musicmaister)

Disco  (tilalle tullut Bar Musicmaister


Autokansi

´
Kukaan ei toivo tämän hälytyksen kajahtavan..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti