26.3.2016

Silja Europan ensitunnelmat

Tuhlaajapoika palasi kotiin. Eli siis Sija Europa.

Tein ensimmäisen reittimatkan Silja Europalla Tallinnasta Helsinkiin sunnuntaina 13.3 ja yli sata iloista laivafania seurasi tapahtumaa myös Ferrytalen periscopen kautta. Kiitos teille kaikille siitä! Otetaan seuraavan kerran uusiksi viimeistään kun Gabriella palaa telakalta kotiin huhtikuussa.

Europaa oli uusittu varsin tyylikkäästi ja erityisesti kaikki aluksen myymälät oli päivitetty vuoteen 2016. Hytteihin ja hyttikäytäville ei valitettavasti juurikaan uudistuksia ole tehty, joka on itselle suuri pettymys. Mikäli alusta halutaan käyttää pitkäaikaisemmin yön yli kestävässä liikenteessä, on hytit nimenomaan seuraava iso kehityskohde. Aluksen ensimmäisellä reissulla Disco oli vielä työn alla, samoin kun entisen Tauruksen tilalle rakentuva italialainen ravintola Tavolata.  

Ensimmäiseltä reissulta annan paljon anteeksi, eli nuori uusi henkilökunta harjoitteli vielä todella paljon miten hommat laitetaan pyörimään. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että suurin osa on tullut ensimmäistä kertaa merille töihin ja juuri kukaan ei myöskään puhu suomea. Tultaessa Helsinkiin maihinnoususiltaa ei saatu toimimaan ja 30 min odottelun jälkeen matkustajat ohjattiin ulos autokannen kautta. Sittemmin putki on saatu Helsingin päässä toimintaan.

Europan aikataulut on julkaistu toukokuun loppuun. Pääsisäisen jälkeen tämä vanha rouva pääsee ihan oikeisiin tehtäviin eli korvaamaan Baltic Queenia 22h risteilyjen muodossa. Voin kuitenkin vahvasti arvuutella, että päiväristeilytuotteena tämä ei tule kannattamaan, eli nykypäivänä keskivertomatkaaja ei halua käyttää laivalla aikaa 4 tuntia suuntaansa. Valitettavasti ennustan siis arkilähdöille ja matalasesongille vaikeita aikoja.

Yllätyin positiivisesti siitä, kuinka paljon aluksen remonttiin kuitenkin oli panostettu. Vaikka uutta ostajaa ei löytyisikään ihan heti, tulen varasti itsekin tekemään aluksella vielä reissun jos toisenkin. Toivottavasti uudistukset välittyvät seuraavan kuvagallerian kautta.

Silja Europa Helsingissä

Silja Europa Helsingissä

Silja Europa Helsingissä

Europan korsteeni

Sisääntuloauka, Kansi 7.

Arcade, kansi 7.

Kansikartta

Aula

Aula

Aula

Corner Bar

Joe's Place

Joe's Place

Ocean Club

Ocean Club

Ocean Club

Ocean Club

Ocean Club

Windjammer Bar

Tuleva Disco

Parfumes & Fashion

Parfumes & Fashion

Taxfree Superstore

A-luokan hytti

Fastlane-ravintola

Salaattibaarin antimia, Fastlane

Fastlane

Saunaosasto 

Ensimmäisillä reissuilla poistuminen autokannen kautta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti