31.1.2016

Uudistuksia Siljan Helsingin laivoilla

Helsingin ja Tukholman väliä seilaavat Promenade-laivat ovat käyneet molemmat vuorollaan telakalla. Ensimmäisenä Serenade syksyllä 2015 ja heti perään Symphony tammikuussa 2016. Symphonyn kyytiin tullaan hyppämään tässä blogissa myöhemmin, mutta ensin hieman fiiliksiä uudistuneelta Serenadelta.

Silja Serenade olympiaterminaalissa joulukuussa 2015. 

Ennen varsinaista risteilyä kävin tutustumassa aluksen uudistuksiin kutsuvieraana. 

Serenaden Deluxe ja perhehytit uusittiin tällä telakoinnilla. Suunnittelusta on vastannut Marjut Nousiainen. Osa perhehyteistä on muutettu Muumi-aiheiseksi eli muumi-hahmot näkyvät hytin sisustuksessa. Remontti oli varsin toivottu ja teki hyteistä avarampia ja nykyaikaisempia. Pitkän mietinnän jälkeen täytyy kuitenkin todeta, että en itse välttämättä kaipaa merihenkisyyttä sisustuksessa silloin kun ollaan merellä. Commodore-luokassa aikaisemassa remontissa puolet hyteistä sai sinisävyisen sisustuksen ja toinen puolisko shampanjan ja hiekan sävyjä. Itseäni miellytti jo silloin enemmän jälkimmäinen ja olisin toivonut samaa myös Deluxe-hytteihin. Ei sovi kuitenkaan valittaa: loputulos on joka tapauksessa parempi kuin alkuperäinen. 

'
Deluxe-hytti merelle päin 

Deluxe-hytti promenadelle päin. 

Deluxe-hytti merelle päin.

Deluxe-hytti merelle päin. 

Deluxe-hytti merelle päin. 

Myymäläkonsepti sai tällä telakoinnilla uudistusta, kun ensimmäinen Desigual-myymälä avattiin itämerelle. Sen vierestä löytyy nyt uusi Coffee & Co kahvila. 

Desigual-myymälä

Coffee & Co. kahvila 

Seranadella Mundo-ravintolan tilalle rakentui Fast Lane. Symphonyllä tätä muutosta ei tehty. Itse pidän edelleen Mundoa hillitymmän tyylikkäämpänä ja asiakasnäkökulmasta Fast Lane-uudistus ei juuri konseptia muuta. Tarjolla ruokaa nopeaan nälkään ja nyt uutuutena voi rakentaa itsellensä esimerkiksi salaatin erilaisista raaka-aineista. Yöruoka tarjoillaan edelleen Fast Lanessa.

Fast Lane 

Hot Dogia yönälkään 

Ohessa vielä tunnelmakuvia risteilyltä jonka tein Serenadella juuri ennen joulua.  Symphonyn uudistuksia tulen katsastamaan vielä kevään aikana. 

Atlantis Palace

Joululauluja promenadella

Midnight Show 

Promenade 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti