30.1.2016

Baltic Princess kokeilussa

Viking Gracen valmistumisen jälkeen on tullut melko vähän käytettyä Siljaa Turun reitillä. Muutaman kerran työn puolesta olen charterilla ollut mukana, mutta silloin ei tule niin hirveästi kiinnitettyä huomiota aluksen konseptiin ja mukavuuksiin. Nyt kuitenkin pieni sukellus tämän laivan saloihin. Testailin Baltic Princessiä pariin otteeseen syksyllä 2015. 

Hytit:


Aluksessa on kolme ylellisempää hyttiluokkaa. Deluxe-hyttejä tuli testattua aikanaan Tallinnan-reitillä ja ne ovat varsin mukavia. Lisäksi laivan perus sviitit sijaitsevat keulassa ja parvekkeelliset arvokkaammat sviitit aluksen perässä. Talvella testasin kahta keulassa olevaa sviittiä ja ohessa muutamia kuvia niistä. Sviiteissä on erillinen olohuone ja makuuhuone. Ne ovat ihan kohtuuhintaisia erityisesti Club One Gold-asiakkaille. Sviitit ovat säilyneet ajan saatossa varsin siistikuntoisina, mutta esimerkiksi tekstiilit vaatisivat mielestäni yhtenäistämistä ja uudistamista.

Sviitin olohuone

Sviitin makuuhuone

Sviitin makuuhuone

Sviitti disco-valaistuksessa ;)

Sviitin makuuhuone

Sviitin kylpyhuone

Kahden hengen A-hytti

A-Hytit vaikuttivat edelleen varsin siistikuntoisilta ja ajaa hyvin asiansa tavallisella risteilyllä. Saatavilla on myös parivuoteellista Premium-versiota. Omalla matkallani hytti sattui samalle käytävälle, josta oli liikennettä suoraan discoon. Tämä teki koko hyttikäytävästä erittin rauhattoman ja nukkuminen oli käytännössä mahdotonta. 

Viihdettä ja viihtymistä:


Starlight Palace

Starlight Palace

Starlight Palace 

Laivan yökerho on kaksikerroksinen Starlight Palace. Aikaisemmalla telakoinnilla se on saanut pientä freshausta. Muun muassa matot on vaihdettu, valaistusta uusisttu, lavan viereen on asennettu screenit ja äänentoistoa on paranneltu. Yökerho on erittäin toimiva ja äänentoisto loistava. Sopii hyvin isompienkin artistien esiintymispaikaksi ja näkyvyys lavalle on parempi kuin esim. Viking Gracen Club Voguessa.

Iskelmä-baari

Iskelmä-baari

Iskelmä-baari sijaitsee laivan keulassa. Tarjolla on perinteisempää tanssimusiikkia, visailuja, bingo sekä karaoke. Hieman ehkä mietityttää onko nämä tilat tällä alussarjalla kovin järkevät. Kannattaisiko konseptia miettiä kenties uudelleen?

Ruokaa ja makunautintoja:


Oma ehdoton suosikkini Baltic Princesillä on legendaarinen Grill House-ravintola. Viimeeksi testasin annoksen "smoked pork" eli hyvin kypsytettä porsaan niskaa. Annos oli suussa sulava, joten voin ehdottomasti suositella! Aluksella on monipuolinen ravintolakattaus eli lisäksi löytyy mm. Ala Carte Katarinas Kitchen, äyriäisravintola Happy Lobster, Buffet sekä perinteinen kahvila.

'
Grill House 
Grill House 

Smoked Pork

Buffet Silja Line

Loppulausuma


Viking on Turun reitin markkinajohtaja ja Viking Gracen ansiosta tulee olemaan sitä varmasti pitkään. Jos jatkossa valitsen iltalaivaa, valitsen todennäköisesti edelleen mielummin Gracen. Siinä on ripaus enemmän ylellisyyttä, mukavuutta ja palveluja. Gracella on myös rauhallisempi tunnelma eli omien kokemusten mukaan bilettäjät kokoontuvat Turun päässä viikonloppuisin Siljalla. Baltic Princess on reitilleen kuitenkin erittäin sopiva ja saatan varmasti palata takaisin jonkin erikoisristeilyn merkeissä. Yleisesti ottaen pidän tätä alussarjaa varsin "kliinisenä" ja hieman tylsänä. Palvelu Baltic Princesillä on kuitenkin ystävällistä, ruoka maittavaa ja alus on säilynyt melko siistinä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti