9.5.2015

Kesä tulee - minkä laivan ja reitin valitsisin?

Kesä tulee ja risteily kuuluu kesään.Viimeisen vuoden aikana on tullut testattua melko lailla kaikki Itämerta kyntävät matkustaja-alukset ja suurimmasta osasta löytyykin tarinaa kuvineen tästä blogista.
Tässä omien viimeaikaisten kokemusten perusteella tehty ranking omien matkasuunnitelmiesi tueksi.Helsinki-Tukholma


1.) Mariella (Viking Line)

-Tyylikäs kokonaisuus ja laadukkaasti uuidstettu. Maukas ruoka, ystävällinen palvelu, laadukkaat hytit, toimiva yökerho

2.) Silja Symphony (TallinkSilja)

- Aluksen uudistus onnistunut paremmin kuin sisarensa Serenaden. Promenade-laiva on yksinkertaisesti tasaisin väliajoin koettava. Suosittelen Deluxe- ja Commodore-hyttejä

3.) Gabriella (Viking Line)

- Oli aikaisemmin rankingissä numero 1, mutta Mariellan uudistuksen jälkeen sijoitus tippui. Vaatisi vastaanvanlaista remonttia kuin linjaparillensa tehtiin ja toivotaan, että sellainen nähdään jo heti vuonna 2016. Maukas ruoka, ystävällinen ja henkilökohtainen palvelu, momipuolinen valikoima hyttejä (erityisesti luksushyttejä), pubissa itämeren paras olutvalikoima.


Kesäiset drinkit kuuluvat risteilyyn 
Muistathan vaihtaa Ville Vikingin kanssa kuulumiset, jos tulee käytävillä vastaan ;)

Helsinki-Tallinna


Vinkki kesälle 2015! Tukholman reitin Mariella ja Gabriella suuntavaat päiväristeilylle kohti Tallinnaa 13.6.2015 alkaen. Lähdöt Helsingistä kello 10.30. Mahdollisuus tehdä kesäinen ostosreissu niin, että laivasta ei poistuta ja Katajanokalle palataan kello 16.45. Mahdollisuus myös viettää myös kesäinen päivä Tallinnassa ja palata esim. XPRS:llä kello 18.00 Suosittelen kokeilemaan näitä kombinaatiota, olivat viime kesänä oikein toimivia. 

1.) Finlandia (Eckerö Line)

- Mukavin ja tyylikkäin vaihtoehto reittimatkoille Helsingistä Tallinnaan. Paras Buffet-ruokailu tällä reitillä, suomalainen henkilökunta, monipuoliset tilat, bonusta s-etukortilla, viihtyisä kesäkansi.

2.) Viking XPRS (Viking Line)

- Hiukan ahdas täynnä oleviin ruuhkaisimpiin reittimatkoihin, mutta erinomainen vaihtoehto lyhyellä yön yli kestävälle miniristeilylle. Maukas ruoka Ala Cartessa ja Buffetissa, viihtyisä pubi ja Dance Pavilion yökerhossa aika ajoin mukavaa erikoisohjelmaa. 

3.) Baltic Queen (Tallink)

- Jos Helsingistä haluaa tehdä perinteisen 20 tunnin risteilyn, on Baltic Queen ainoa vaihtoehto. Alus on varsin siistissä kunnossa ja yökerho soveltuu hyvin isompienkin artistien estradiksi. Valitettavasti ruoan laatu usein edelleen melko vaihtelevaa samoin kuin asiakaspalvelu. 

Tällä reitillä totaalisessa boikotissani ovat Tallinkin pika-alukset Star ja Superstar. Hinta-laatusuhteeltaan täysin ala-arvoiset alukset. Heikko palvelu, mitäänsanomaton ruoka, erityisesti Superstarissa näkyy kuluneisuus, Ateriat ja juomat tarjoillaan kertakäyttöastioista. Starilla erityisen huono kesäkansi. Valitettavasti ei voi omien kokemusten perusteella suositella kumpaistakaan. 


Juhannuksen taikaa Gabriellan kesäkannella. 

Turku-Tukholma


Vinkki kesälle 2015! Viking Gracella tunnetut DJ:t viihdyttävät läpi kesän. Sään salliessa DJ soittaa alkuillasta Club Voguen ulkoterassilla. Kesän aikana Gracella nähdään mm. Darude, JS16, DJ Gismo, 

1.) Viking Grace (Viking Line)

- Lukemalla erillisen blogikirjoitukseni tästä aluksesta ei jää kahta sanaa siitä, että Grace on täysin omaa luokkaansa itämerellä. Laadukkain ja mukavin tapa irtautua 22 tunnin ajaksi arjesta ja nauttia elämästä. 

1.) Baltic Princess (TallinkSilja)

- Liikennöi kilpailevana laivana Gracen kanssa. Ei täysin pärjää kilpailijalleen, mutta myös täällä on silloin tällöin mukava vierailla. Ystävällinen henkilökunta ja monipuoliset palvelut. 

3.) Amorella (Viking Line)

- Aamulaivoista valitsen mieluiten Amorellan. Paljon ikkunapinta-alaa, joka on tärkeää erityisesti Turun aamulähdöllä kun silmien eteen avautuu yksi maailman kauneimista saaristoista.  

Viking Grace kesäkansi
Viking Grace kesäkansi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti